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Artigos

Estabelecimento do limite máximo de resíduos de ácido oxálico no mel.

Imdorf, A.; Rademacher, E.; Murilhas, A.; Casaca, J. (2004). Estabelecimento do limite máximo de resíduos de ácido oxálico no mel. O Apicultor , 44: 23‑29.

Effect of prolactin, as1-casein and b-lactoblogulin genotypes on the dairy performances of two Portuguese sheep breeds: Candidate genes for milk production traits in Portuguese dairy sheep

Ramos, A; Matos, C; Russo-Almeida, P; Bettencourt, C; Matos, J; Martins, A; Pinheiro, C; Rangel-Figueiredo, T (2004). Effect of prolactin, as1-casein and b-lactoblogulin genotypes on the dairy performances of two Portuguese sheep breeds: Candidate genes for milk production traits in Portuguese dairy sheep. Journal of Animal Breeding and Genetics.

Immunodetection of legume proteins resistant to small intestinal digestion in weaned piglets.

Salgado, P.; Freire, J. Ferreira, R.; Teixeira, A.; Bento, O.; Abreu, M.; Toullec, R.; Lallés, J. (2003). Immunodetection of legume proteins resistant to small intestinal digestion in weaned piglets.
Journal of the Science of Food and Agriculture , 83: 1571‑1580.

Projecto AVAPInt ‑ Apicultura, Varroose, Ambiente e Protecção Integrada.

Murilhas, A. (2003). Projecto AVAPInt ‑ Apicultura, Varroose, Ambiente e Protecção Integrada. O Apicultor , 40: 33‑37.

Degradabilidade in situ no rúmen de zebuínos e bubalinos submetidos a dietas com volumosos e concentrados.

Ablas, D.; Neto, R.; Filho, J.; Titto, E.; Pereira, A. (2003). Degradabilidade in situ no rúmen de zebuínos e bubalinos submetidos a dietas com volumosos e concentrados. Revista Portuguesa de Zootecnia , 10: 37‑48

Degradabilidade in situ da matéria seca e fibra em detergente neutro de feno de coast cross e da matéria seca de milho em búfalos recebendo duas proporções de volumoso:concentrado.

Ablas, D.; Neto, R.; Filho, J.; Titto, E.; Pereira, A. (2003). Degradabilidade in situ da matéria seca e fibra em detergente neutro de feno de coast cross e da matéria seca de milho em búfalos recebendo duas proporções de volumoso:concentrado. Revista Portuguesa de Zootecnia , Ano X Nº1: 27‑36.

Estratégias para incentivar o consumo de produtos tradicionais portugueses.

Neves, J. (2003). Estratégias para incentivar o consumo de produtos tradicionais portugueses. Suinicultura , 60: 70‑72.

Interannual variation of fish assemblage structure in a Mediterranean river: implications of streamflow on the dominance of native or exotic species

Bernardo, J; Ilhéu, M; Matono, P; Costa, A (2003). Interannual variation of fish assemblage structure in a Mediterranean river: implications of streamflow on the dominance of native or exotic species. River Research and Application,: 1-12

Shelter use of the red swamp crayfish (Procamabrus clarkii) in dry-season stream pools

Ilhéu, M; Acquistapace, P; Benvenuto, C; Gherardi, F (2003). Shelter use of the red swamp crayfish ( Procamabrus clarkii ) in dry-season stream pools. Archiv für Hydrobiologie, 157: 535-546

Legume grains enhance ileal losses of specific endogenous serine‑protease proteins in weaned pigs.

Salgado, P.; Montagne, L.; Teixeira, A.; Bento, O.; Abreu, M.; Toullec, R.; Lallès, J. (2002). Legume grains enhance ileal losses of specific endogenous serine‑protease proteins in weaned pigs. Journal of Nutrition , 132: 1913‑1920.

Varroa destructor infestation impact on A. m. carnica capped worker brood production, bee population and honey storage in a Mediterranean climate.

Murilhas, A. (2002). Varroa destructor infestation impact on A. m. carnica capped worker brood production, bee population and honey storage in a Mediterranean climate. Apidologie , 33: 271‑281.

Component digestibility of lupin (Lupinus angustifolius) and pea (Pisum sativum) seeds and effects on the small intestine and body organs in anastomosed and intact growing pigs.

Salgado, P.; Martins, J.; Carvalho, F.; Abreu, M.; Freire, J.; Toullec, R.; Lallès, J.; Bento, O. (2002). Component digestibility of lupin (Lupinus angustifolius) and pea (Pisum sativum) seeds and effects on the small intestine and body organs in anastomosed and intact growing pigs. Animal Feed Science and Technology , 98: 187‑201.

Movement patterns of the invasive crayfish, Procambarus clarkii, in a temporary stream of southern Portugal

Gherardi, F; Tricarico, E; Ilhéu, M (2002). Movement patterns of the invasive crayfish, Procambarus clarkii , in a temporary stream of southern Portugal. Ecology Ethology & Evolution, 14: 183-197

Impact of red swamp (Procambarus clarkii) on aquatic invertebrates and macrophytes assemblages: a case study in the south of Portugal

Ilhéu, M; Guilherme, P; Bernardo, J (2002). Impact of red swamp ( Procambarus clarkii ) on aquatic invertebrates and macrophytes assemblages: a case study in the south of Portugal. Verhandlungen Internationale Vereinigung Limnologie, 28: 144-147

Estudo comparativo de dois métodos de congelação de sémen de varrascos Alentejanos. Avaliações in vitro e in vivo.

Charneca, R.; Russo, N.; Milhano, A.; Nunes, J. (2001). Estudo comparativo de dois métodos de congelação de sémen de varrascos Alentejanos. Avaliações in vitro e in vivo. Revista Portuguesa de Zootecnia , X Congresso de Zootecnia, Ano VIII, Nº1: 252‑257.

Measurements on the epidermis and sweat glands of four bovine breeds.

Morais, P.; Capela, F.; Silva, F.; Pereira, A.; Cabrita, A.; Silva, J. (2001). Measurements on the epidermis and sweat glands of four bovine breeds. Revista Portuguesa de Zootecnia , 8: 96‑100.

Utilização de proteaginosas (soja, tremoço e ervilha) nos alimentos de suínos em crescimento: efeitos sobre a morfologia e a actividade das enzimas intestinais.

Carvalho, F.; Salgado, P.; Lallés, J. Freire, J.; Abreu, M. Bento, O. (2001). Utilização de proteaginosas (soja, tremoço e ervilha) nos alimentos de suínos em crescimento: efeitos sobre a morfologia e a actividade das enzimas intestinais. Revista Portuguesa de Zootecnia , X Congresso de Zootecnia, Ano VIII Nº1: 221‑228.

Influência da dieta de engorda e do peso de abate sobre as características da carcaça do Porco Alentejano. Resultados preliminares.

Neves, J.; Bento, P.; Farinha, N.; Freitas, A. (2001). Influência da dieta de engorda e do peso de abate sobre as características da carcaça do Porco Alentejano. Resultados preliminares. Revista Portuguesa de Zootecnia , X Congresso, Ano VIII, Nº1: 258‑262.

Projecto IDEA ‑ Bolos reticulares ‑ Resultados preliminares.

Fonseca, A.; Roquete, C.; Barbosa, E.; Pinheiro, P.; Carreira, P.; Prata, T. (2001). Projecto IDEA ‑ Bolos reticulares ‑ Resultados preliminares. Revista Portuguesa de Zootecnia , X Congresso de Zootecnia. Ano VII Nº1: 109‑118.

Características físico‑químicas e reológicas da carne de bovino Alentejano.

Neves, J.; Bagulho, L. (2001). Características físico‑químicas e reológicas da carne de bovino Alentejano. Revista Portuguesa de Zootecnia , X Congresso de Zootecnia, Ano VIII Nº1: 418‑42.